Πολίτες του Κόσμου

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Στόχος του έργου «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ήταν η παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία που αφορά άμεσα τους πολίτες τρίτων χωρών.

Μέσα από την υλοποίηση του έργου, έγινε προσπάθεια εξοικείωσης των μεταναστών σε θέματα ραδιοφωνίας και ευρύτερα τεχνικών παραγωγής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 24 μεταναστών-στριών και 20 γηγενών σε θέματα ραδιοφωνίας και σε Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης (Community Media), με σκοπό την ενεργή συμμετοχή τους στην παραγωγή των ίδιων των εκπομπών.

Οι Δράσεις του Έργου

  • Εκπαίδευση 24 πολιτών τρίτων χωρών και 20 Ελλήνων σε θέματα ραδιοφωνίας, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υλοποιήσουν ραδιοφωνικές εκπομπές και να είναι σε θέση να αναπτύξουν και να προωθήσουν Πολυπολιτισμικά Μέσα Ενημέρωσης.
  • Σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με τίτλο «Πολίτες του Κόσμου» που θα παρουσιάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5FM από τις αρχές Μαρτίου 2015 και θα ενημερώνουν τους ακροατές για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων στα προαναφερθέντα πεδία ενημέρωσης.
  • Παραγωγή ενός Πολύ-οδηγού σε οχτώ γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Σουαχίλι, Αλβανικά, Ρώσικα και Παντζάμπι-Ουρντού) με πληροφορίες, συμβουλές και οδηγίες για όλα τα παραπάνω θέματα.
  • Παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα εξοικειώνει μέσω πρακτικών τους υπηκόους τρίτων χωρών με θέματα ραδιοφωνικής παραγωγής.